Sirküler

Sirküler No: 2021/296


İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (No: 2021/2)

 

Canlı bitkiler ve çiçeklerin (0602 ve 0603 tarife pozisyonları) ithalatının kayda alınmak suretiyle ileriye yönelik olarak gözetime tabi tutulmasına ilişkin 2019/3 sayılı Tebliğ yürürlükten kaldırılarak bugünkü resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (No: 2021/2) kapsamında kayda alma uygulamasına devam edilecektir.

Her bir beyanname kapsamı brüt 5 kg veya daha az miktarda ithalata tanınan Kayıt Belgesinden muafiyet kaldırılmıştır.

 Ürünleri ithal etmek isteyen ithalatçılar, gerçekleştirecekleri ithalata ilişkin bilgileri ithalattan önce Ticaret Bakanlığı tarafından Kayıt Merkezi olarak yetkilendirilen İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği veya Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine, “ithalat.ebirlik.org” internet sitesi üzerinden kayda alacaklardır.

İthal işleminin kayda alındığına dair elektronik ortamda bir Kayıt Belgesi düzenlenecektir.

İthal edilecek eşyanın tabi olduğu ticaret politikası önlemleri, gümrük vergileri ve diğer mali yükümlülükler ile eşyanın şartları çerçevesinde incelenmesi ve riskli bulunması durumunda yükümlülerden İhracatçı-Üretici Bilgi Formu (EK 2-C) talep edilebilecektir.

Kaynak: 11 Haziran 2021 Tarihli ve 31508 Sayılı Resmî Gazete https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/06/20210611-12.htm


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com