Sirküler

Sirküler No: 2021/304


Mısır'a ihracatta ACID Numarası Uygulaması, Nafeza ve Cargo-X Platformları webinarı

 

Mısır, 01 Temmuz 2021 tarihinden itibaren zorunlu ACID (Advanced Cargo Information System-Gönderi Ön Bilgilendirme) Sayısı uygulamasına geçecek olup, Mısır'a yapılacak ihracatlara ilişkin belgelerde mezkur numaranın işlenmemiş olması halinde, gönderiler boşaltma limanında işlem görmeden mahrecine iade edilecektir.

Bu kapsamda, ülkemiz ihracatını yakından ilgilendiren bu sistemin işleyişinin anlaşılması, mevcut soru ve sorunların değerlendirilerek meselelerin aydınlatılabilmesi amacıyla Kahire Ticaret Müşavirliğimiz tarafından sistemi tasarlayan Misr Technology Services (MTS) ve ihracatçıların kullanmak zorunda olduğu Cargo-X Platformunun kurucusu Cargo-X

LTD. şirketleri ile bağlantıya geçerek bir webinar düzenlenmesi doğrultusunda gerekli adımları atmıştır. Bu doğrultuda, MTS şirketinden alınan son doğrulama çerçevesinde, webinar 16 Haziran 2021 Çarşamba günü Kahire saati ile 12.00'da (TSİ 13.00) herkese açık olacak şekilde İngilizce dilinde, ekli taslak program çerçevesinde gerçekleştirilecek olup programa MTS'in gönderdiği ekte yer alan bağlantı (Microsoft Teams gerekmektedir) vasıtasıyla katılım sağlanabilecektir.

Konuya ilişkin İhracat Genel Müdürlüğü’nün 14.06.2021 tarihli 64710395 sayılı yazıları https://files.igmd.org.tr/doc/15062021-121829_acid-numarasi-uygulamasi-nafeza-ve-cargo-x-platformlaripdf.pdf linkindedir.


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com