Sirküler

Sirküler No: 2021/315


Üretim Girdisi Muafiyet Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Genelgeler

 

Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe giren, "CE İşareti Taşıması Gereken Bazı Ürünlerin İthalat Denetimi Tebliği” (Ürün Güvenliği ve Denetimi 2021/9) ile “Araç Parçalarının İthalat Denetimi Tebliği” (Ürün Güvenliği ve Denetimi 2021/25) kapsamında Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri tarafından düzenlenen “Üretim Girdisi Muafiyet Belgesi” işlemlerine yönelik uygulama usul ve esaslarını belirleyen Genelgelerin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 14.04.2021 tarihi itibariyle güncellenerek yayımlandığı bildirilmiştir.

İlgili Duyuru ve Genelgelere https://sanayi.gov.tr/medya/duyurular/uretim-girdisi-muafiyet-belgesi-islemleri1 linkinden ulaşılabilmektedir.

Kaynak: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Sanayi Ürünleri Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün 17.06.2021 tarihli 2654924 sayılı ekli yazısı


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com