Sirküler

Sirküler No: 2021/342


Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 79)

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin Ticaret Bakanlığı'na ilişkin maddelerinde bazı değişiklikler  yapılarak Ticaret Bakanlığı Merkez Teşkilatında yer alan  Genel Müdürlükler ve görevleri yeniden düzenlenmiştir.

Risk Yönetimi, Tasfiye ve Döner Sermaye Genel Müdürlüğü, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı kaldırılmıştır.

Dış Temsilcilikler ve Uluslararası Etkinlikler Genel Müdürlüğü, “Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü” ;

Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü, “Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü”;

Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü de “Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü” olarak değiştirilmiştir.

İhraç maddelerimize karşı uygulanan kısıtlayıcı tedbirlerin (damping, sübvansiyon, korunma önlemleri) ortadan kaldırılmasına veya iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapma görevi İhracat Genel Müdürlüğü'nden İthalat Genel Müdürlüğü'ne verilmiştir. 

Gümrük müşaviri ve yardımcıları ile yetkilendirilmiş gümrük müşavirlerine ilişkin iş ve işlemler ile Geçici Depolama Yeri ve Antrepoların açılıp işletilmesine ilişkin iş ve işlemler de  Gümrükler Genel Müdürlüğü'nce yürütülecektir.

Gümrük idarelerinin denetimi altındaki alanlarda yükleme, boşaltma, nakletme, elleçleme, ambarlama, tartım ve benzeri hizmetleri yapmak veya yaptırmak yetkisi Gümrükler Genel Müdürlüğü'nden alınarak yeni oluşturulan Destek Hizmetleri, Tasfiye İşleri ve Döner Sermaye Genel Müdürlüğü'ne verilmiştir.

Kaynak: 07 Temmuz 2021 Tarihli ve 31534 Sayılı Resmî Gazete https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/07/20210707-1.pdf


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com