Sirküler

Sirküler No:


Yükümlü Kayıt ve Takip Sistemi

 

Yükümlü Kayıt ve Takip Sistemi’ne (YKTS) elektronik ortamda beyanda bulunmak isteyen gerçek/tüzel kişiler hesabına işlem yapmaya yetkili temsilcilerin T.C. Kimlik Numaraları, elektronik posta adresleri, her bir temsilci için temsil yetkisinin başlangıç ve bitiş tarihleri, temsil türü, vekâletname tarihi, vekâletname sayısı, varsa müşavirlik şirketinin vergi numarası ve ünvanı sisteme kaydedilip yalnızca sisteme girilen bilgilerin onaylanması için herhangi bir gümrük idaresine başvuruda bulunulması gerektiği ve gümrük idaresince yalnızca onay işlemi gerçekleştirildiği,

YKTS kaynaklı gümrük idarelerinde işleyişin yavaşlamasının engellenmesi ve mağduriyetlerin önüne geçilmesini teminen Gümrükler Genel Müdürlüğüne iletilen talepler doğrultusunda iyileştirme ve geliştirme çalışmalarının yapıldığı, bu çerçevede, gümrük idarelerince gerçekleştirilen onay işlemlerinin hızlandırılmasına yönelik olarak YKTS'de "Firma-Vekâlet Onay/Reddet” sekmesinde seçilen kayıtların önüne seçme kutucuklarının eklenmesi ve her sayfada bulunan görüntülenen kayıt sayısının 5 'ten 10'a çıkarılması ile "Vekâlet Güncelleme /Süre Uzatımı/iptal'l sekmesinde "dolaylı vekâletleri seç" butonunun yanına temsil türü belirtilmeyen kayıtların da toplu olarak onaylama işleminin yapılabilmesi için sistemsel düzenlemeler yapılddığı bildirilmiştir.

Kaynak. Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün 17.11.2021 tarihli 69190403 sayılı yazıları.

https://drive.google.com/file/d/14P6JZ7afGbt9lDpLcgFUtQyhK0zy49Yx/view?usp=sharing


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com