Sirküler

Sirküler No: 2022/055


Sınır Ötesi Elektronik Ticaret Dokümanları

Sınır Ötesi Elektronik Ticaret İstatistiklerinin kalitesinin arttırılması amacıyla söz konusu işlemlerin daha sağlıklı olarak beyan edilebilmesini teminen bir Sınır Ötesi Elektronik Ticaret Rehberi ve Sınır Ötesi Elektronik Ticaret Tanıtım Videosunun hazırlandığı bildirilmiştir.

Kaynak: Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü Duyuru

https://tagm.ticaret.gov.tr/yayinlar/sinir-otesi-elektronik-ticaret-e-ticaret

T.C.

TİCARET BAKANLIĞI

Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

Sayı     :E-21646112-730.07-

Konu   :Sınır Ötesi Elektronik Ticaret Dokümanları

 

20.01.2022 / 71214584

DAĞITIM YERLERİNE 

Sınır Ötesi Elektronik Ticaret İstatistiklerinin derlenmesine ilişkin çalışmalar kapsamında, sınır ötesi elektronik ticaret gerçekleştirdiğini beyan eden firmaların bir bölümü ile iletişime geçilerek yaptıkları beyanlara dair alınan bilgiler söz konusu beyanların kalitesinin arttırılmasına ihtiyaç olduğuna işaret etmektedir.

Bu itibarla, Bakanlığımızca Sınır Ötesi Elektronik Ticaret İstatistiklerinin kalitesinin arttırılması amacıyla söz konusu işlemlerin daha sağlıklı olarak beyan edilebilmesini teminen bir Sınır Ötesi Elektronik Ticaret Rehberi ve Sınır Ötesi Elektronik Ticaret Tanıtım Videosu hazırlanmıştır. Ekte yer alan Sınır Ötesi Elektronik Ticaret Rehberi ve aşağıdaki internet adresinden erişim sağlanabilen Sınır Ötesi Elektronik Ticaret Tanıtım Videosu aracılığıyla ilgililere konu hakkında gerekli bilgilendirilmelerin yapılması gerekmektedir.

Elektronik ticaret ile ilgili beyanların hassasiyetle yapılmasına ilişkin gerekli uyarının yapılarak söz konusu dokümanların ilgililere bildirilmesi hususunda;

Bilgi ve gereğini arz/rica ederim.

Mehmet TAN

Bakan a.

Genel Müdür

İnternet Adresi: https://tagm.ticaret.gov.tr/yayinlar/sinir-otesi-elektronik-ticaret-e-ticaret


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com