Sirküler

Sirküler No: 2022/071


Toplu Teminat Mektuplarının Yükümlülerce Sorgulanabilmesi

 

Gümrük idarelerine sunulan toplu teminat mektuplarının tutar ve bakiye bilgilerinin Gümrük Eşya Takip ve Beyanname İşlemleri Sorgulama Sistemi (GET-APP) üzerinden sorgulanabilmesini teminen düzenleme yapılmış ve 01.02.2022 tarihi itibariyle gerçek ortamda devreye alındığı bildirilmiştir.

Söz konusu düzenleme ile, Ticaret Bakanlığı web sayfasındaki “e-İşlemler” bölümünde yer alan GET-APP uygulamasının “Detaylı Beyan” modülü altındaki “Toplu Teminat Sorgulama” menüsü üzerinden,

1) “Doğrudan Temsil Yetkisi”ne sahip kullanıcılar tarafından kendi ad/unvanlarına tanzimli toplu teminat mekruplarının,

2) “Dolaylı Temsil Yetkisi”ne sahip kullanıcılar tarafından ise kendileri ile temsile yetkili oldukları firma/şahıslar adına tanzimli toplu teminat mektuplarının, tutar ve bakiye bilgilerinin teminat numarası bazında sorgulanabilmesine imkan sağlanmıştır.

Kaynak: Gümrükler Genel Müdürlüğü 01.02.2022 tarihli 71543235 sayılı yazıları.

T.C.

TİCARET BAKANLIĞI
Gümrükler Genel Müdürlüğü

Sayı : E-80571967-157.01-00071543235

Konu : Toplu Teminat Mektuplarının Yükümlülerce Sorgulanabilmesi

4458 sayılı Gümrük Kanunu uyarınca gümrük idarelerine sunulan toplu teminat mektuplarının tutar ve bakiye bilgilerinin Gümrük Eşya Takip ve Beyanname İşlemleri Sorgulama Sistemi (GET-APP) üzerinden sorgulanabilmesini teminen düzenleme yapılmış ve 01.02.2022 tarihi itibariyle gerçek ortamda devreye alınmıştır.

Söz konusu düzenleme ile, Bakanlığımız web sayfasındaki “e-İşlemler” bölümünde yer alan GET-APP uygulamasının “Detaylı Beyan” modülü altındaki “Toplu Teminat Sorgulama” menüsü üzerinden,

1) “Doğrudan Temsil Yetkisi”ne sahip kullanıcılar tarafından kendi ad/unvanlarına tanzimli toplu teminat mekruplarının,

2) “Dolaylı Temsil Yetkisi”ne sahip kullanıcılar tarafından ise kendileri ile temsile yetkili oldukları firma/şahıslar adına tanzimli toplu teminat mektuplarının, tutar ve bakiye bilgilerinin teminat numarası bazında sorgulanabilmesi sağlanmıştır.

Bilgi edinilmesi ve GET-APP uygulaması üzerindeki “Toplu Teminat Sorgulama Modülü”nün kullanımına yönelik üyelerinize gerekli duyuruların yapılması hususunda gereğini rica ederim.

Mustafa GÜMÜŞ

Bakan a.

Genel Müdür

Dağıtım:

DAĞITIM YERLERİNE


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com