Sirküler

Sirküler No: 2022/113


Elektronik Teminat Mektubu- ETTN Numarası

 

E-Teminat Modülü üzerinde yapılan güncelleme çalışmaları kapsamında, halihazırda ilgili memur tarafından manuel giriş yapılarak sorgulanan 32 haneli e- teminat mektup numarası (ETTN) yerine ETTN sorgulama alanına yükümlü vergi kimlik numarası (VKN) girilmesi suretiyle sorgulama yapılabilmesinin sağlandığı bildirilmiştir.

Kaynak: Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün 25.02.2022 / 72291786 tarih, sayılı yazıları

T.C.

TİCARET BAKANLIĞI

Gümrükler Genel Müdürlüğü

Sayı :E-80571967-157.01
Konu :Elektronik Teminat Mektubu- ETTN Numarası

25.02.2022 / 72291786

DAĞITIM YERLERİNE

E-Teminat Modülü üzerinde yapılan güncelleme çalışmaları kapsamında, halihazırda ilgili memur tarafından manuel giriş yapılarak sorgulanan 32 haneli e- teminat mektup numarası (ETTN) ile ilgili olarak, ETTN sorgulama alanına yükümlü vergi kimlik numarası (VKN) girilmesi suretiyle sorgulama yapılabilmesi sağlanmış olup VKN ile sorgulama yapılması halinde ilgili VKN'ye bağlı e-teminatların ayrı bir pop-up pencerede gösterilmesi ve satır bazlı seçim yapılabilmesi mümkün hale getirilmiştir.

Bunun yanında, seçilen satırdaki ETTN numarasının ana ekrandaki sorgulama kutucuğuna otomatik olarak kopyalanabilmesi de sağlanmıştır.

Bilgi ve gereğini rica ederim.

Leman ÇAKIR

Bakan a.

Daire Başkanı

DAĞITIM :Tüm Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüklerine.



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com