Sirküler

Sirküler No: 2022/201


Çin Dolandırıcılık faaliyetleri

 

Özellikle pandemi sonrası dönemde küresel hammadde/ara mamul fiyatlarının çok fazla arttığı, Çin Halk Cumhuriyeti’nin (ÇHC) çinko, bakır, alüminyum, demir gibi hammadde/ara mamullerin piyasa ortalamasının oldukça altında bir fiyat taahhüdü ile firmalarımızın Çinli firmalara yapılan peşin ödeme veya büyük ölçekli avans ödemesi yoluyla dolandırılmış bulunduğu

“Inner Mongolia Junsai Chemicals Co. Ltd.” isimli bir Çinli firmanın mağdur ettiği ve Pekin Müşavirliğince bilinen üç adet firmanın bulunduğu; Pekin Müşavirliğince söz konusu sorunların Çin’in ilgili Ticaret Odası ve firma nezdinde takip edilmekte olduğu, ilave olarak Pekin Müşavirliğine adı geçen Çinli firma hakkında araştırma mahiyetinde e-posta gönderen ülkemiz firma sayısının onu aşmış olduğu ifade edilmektedir.

Kaynak: İTKİB Duyurusu

http://www.itkib.org.tr/tr/bulten-2022-5281.html



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com