Sirküler

Sirküler No: 2022/228


Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmıştır

Ar-Ge yoğun ve yüksek katma değerli yatırımların proje bazlı olarak desteklenmesine ilişkin 2016/9495 sayılı Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararda değişiklik yapılmıştır.

Buna göre; Projelerin  Karar kapsamında değerlendirmeye tabi tutulabilmesi için gerekli olan asgari sabit yatırım tutarı 01.07.2022 tarihinden geçerli olmak üzere "diğer yatırımlar" için beşyüzmilyon Türk Lirası'ndan "bir milyar" Türk Lirası'na çıkarılmıştır.

Daha önce yatırım tutarının ellimilyon Türk Lirası ile beşyüzmilyon Türk Lirası arasında olması şartı bulunan Karar kapsamındaki desteklerden yararlanmak isteyen Öncelikli Ürün Listesindeki ürünlere yönelik yatırım projeleri, yapılan değişiklikle yatırım tutarına  bağlı olmaksızın Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında değerlendirilecektir.

Daha önce  Cumhurbaşkanı onayı gerekliliği sadece sabit yatırım tutarı beşyüzmilyon Türk Lirası ve üzeri olan yatırımlar için olan Yatırım devirlerinin tümünde Cumhurbaşkanı onayı gerekecektir.

26.11.2016 tarihinden geçerli olmak üzere Teşvik Belgelerinin iptal edilmesi veya kısmi müeyyide uygulanması halinde, yatırımcılara fazladan ödenen nitelikli personel desteği, enerji desteği ve hibe desteği tutarları faiziyle birlikte yatırımcıdan geri alınacaktır.

Kaynak; 21 Nisan 2022 Tarihli ve 31816 Sayılı Resmî Gazete

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/04/20220421-23.pdf


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com