Sirküler

Sirküler No: 2022/252


Tıbbi Cihaz Yönetmeliği ve İn Vitro Tanı Amaçlı Tıbbi Cihaz Yönetmeliği kapsamı ürünlerde KDV oranı

 

2007/13033 sayılı Karar eki II sayılı Listenin B-22 sırasında % 8 KDV oranına tabi olacak şekilde yer alan “Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan "Тıbbi Cihaz Yönetmeliği" ve "İn Vitro Таnı Amaçlı Tıbbi Cihaz Yönetmeligi" hükümlerine tabi olan cihazların teslimi ile bunların kiralanması hizmetleri” ile ilgili olarak Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile yapılan yazışmalar sonucunda Gümrükler Genel Müdürlüğü’nce açıklama yazısı yayımlanmıştır.

Söz konusu yazıda;

Herhangi bir eşyanın 2007/13033 sayılı Karar eki II sayılı Listenin B-22 sırasında sayılan “Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan "Тıbbi Cihaz Yönetmeliği" ve "İn Vitro Таnı Amaçlı Tıbbi Cihaz Yönetmeligi" hükümlerine tabi olan cihazlardan olup olmadığının https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/vatandas#/  linkinde yer alan Ürün Takip Sistemi (ÜTS) Bilgi Bankasından ürün barkodu, marka, model vb bilgiler ile sorgulama yapılmak suretiyle tespit edilerek “Cihaz” olarak adlandırılan tüm parçaların (aksam, parça aksesuar dahil) II sayılı listenin 22 inci sırasında değerlendirilmesi gerektiği,

Konu ile ilgili olarak BİLGE sisteminde gerekli düzenleme yapılıncaya kadar yukarıda belirtilen hususların göz önünde bulundurulmasının gerektiği, bildirilmiştir.

Kaynak: Gümrükler Genel Müdürlüğü 29.04.2022 tarihli 74363789 sayılı yazıları.


  İçeriği PDF formatında görüntülemek için tıklayınız



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com