Sirküler

Sirküler No: 2022/258


Posta ve Hızlı Kargo kapsamında ithal edilen eşya için Tareks uygulamaları

 

Posta ve Hızlı kargı Taşımacılığı yoluyla bir ay içerisinde aynı kişi adına beş taşıma senedini aşan miktarda eşya gelmesi durumunda, aşan miktar için basitleştirilmiş gümrük beyannamesi ile beyan edilemeyecek ve Normal usulde beyan edilecek olan, serbest dolaşıma giriş rejimine konu; değeri 150 Avro'yu aşan ancak 1500 Avro'yu aşmayan, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşya kapsamında normal usulde beyana konu edilebilecektir.

Normal usulde beyan edilecek söz konusu eşya için 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 112 inci maddesinde yer alan “diğer mevzuattan kaynaklanan tahdidi ve takyidi hükümler dikkate alınmaz” hükmü uygulanmayacağından eşya için gerekli olan Ürün Güvenliği ve Denetim Tebliğleri kapsamında eşyanın ithal edilebileceğine TAREKS referans numarasının beyannamenin 44 nolu hanesine kaydedilmesi zorunlu olacaktır.

Kaynak: Gümrükler Genel Müdürlüğü 12.05.2022 tarihli 74582980 sayılı yazıları


  İçeriği PDF formatında görüntülemek için tıklayınız



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com