Sirküler

Sirküler No: 2020/446


BREXIT SÜRECİ KAPSAMINDA TÜRKİYE-BİRLEŞİK KRALLIK TİCARİ İLİŞKİLERİ

 

Avrupa Birliği (AB) ile İngiltere (BK) arasındaki Brexit müzakerelerinin 14 Kasım 2018 tarihinde neticelendiği, Geri Çekilme Anlaşması üzerinde mutabakata varıldığı ve Brexit’in 31 Ocak 2020’de gerçekleştiği ifade edilerek,

Brexit tarihi sonrasında BK’nın AB’den ayrılması ile 31 Aralık 2020 tarihinde sona ermesi öngörülen ‘Geçiş Dönemi’nin başladığı, bu süre boyunca Birleşik Krallık’ın, ticaret açısından AB üyesi bir ülke gibi muamele göreceği ve aynı süre içinde ülkemiz için Gümrük Birliği ortağı konumunu koruyacağı,

Geçiş Dönemi boyunca, AB ve BK arasında gelecek dönem ilişkilerini şekillendirecek yeni bir Ticaret Anlaşması müzakere edilmekte olduğu,

Söz konusu müzakerelere paralel olarak ülkemizle BK arasında bir ikili ticaret anlaşması yapılmak üzere, iki ülke arasında kurulmuş olan Ticaret Çalışma Grubu bünyesinde Serbest Ticaret Anlaşmasının  müzakere edilmekte olduğu bildirilmiştir.

Konuya ilişkin Ticaret Bakanlığı Duyurusu https://ticaret.gov.tr/dis-iliskiler/genel linkindedir.

Brexit senaryoları kapsamında ticarette tabi olunacak gümrük vergisi ve gümrük düzenlemelerine ilişkin bilgiye ulaşmak için tıklayınız.  

Brexit senaryoları kapsamında ticarette tabi olunacak olası teknik mevzuat düzenlemelerine ilişkin bilgiye ulaşmak için tıklayınız. 

Brexit senaryoları kapsamında ticarette tabi olunacak olası sektörel teknik mevzuat düzenlemelerine ilişkin bilgiye ulaşmak için tıklayınız.


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com