Sirküler

Sirküler No: 2020/459


Serbest Bölgelerden cerrahide kullanılan Eldiven Tedariğine ilişkin Duyuru

 

TC Ticaret Bakanlığı’nca yayımlanan Duyuruda; 4015.11.00.00.00 Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonundaki (Cerrahide kullanılan eldiven) ürün ile alakalı olarak, serbest bölgelerde bulunan firmalar tarafından alım-satım işlemi gerçekleştirildiği ve bu ürünleri tedarik etmek üzere bölgelere yerli ve yabancı kişilerce başvuruda bulunulduğuna yönelik duyumlar Ticaret Bakanlığına ulaşan duyumlar ile ilgili olarak, bahsi geçen ürünün üretimine veya alım-satımına ilişkin olarak serbest bölgelerimizde hâlihazırda faaliyette bulunan herhangi bir firma bulunmadığı, olası mağduriyetlerin önüne geçilmesi adına mezkûr ürüne yönelik serbest bölgelerden tedarik taleplerinin Ticaret Bakanlığına bağlı Serbest Bölge Müdürlüklerinden teyit edilmesinin faydalı olacağının değerlendirildiği bildirilmiştir.

Konuya ilişkin Duyuru https://ticaret.gov.tr/duyurular/serbest-bolgelerden-nitril-eldiven-tedarigine-iliskin linkindedir.



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com