Sirküler

Sirküler No: 2020/490


Birleşik Krallık'ta (İngiltere) Yeni Gümrük İşlemleri

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 17.12.2020 tarihli 10998 sayılı ekli yazısında; Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği'nden (IRU) 15.12.2020 tarihinde alınan yazıya atfen; 01.01.2021 tarihi itibariyle Birleşik Krallığın Avrupa Birliği üyesi devlet dışı konumunda olacağından, gümrük işlemlerine dair farklı kuralların yürürlüğe gireceği, bu kapsamda Birleşik Krallık Hükümeti'nin nakliye sektörünü değişikliklere hazırlamak için bir çok ulaştırma alanı hakkında ayrıntılı bir "Sınır İşletim Modeli"nin (BOM) yayınladığını bildirildiği,

Ayrıca, AB'nin en başından itibaren Birleşik Krallık ile tüm taşımalar için tam sınır kontrolleri getireceğinin bilindiği ve Koronavirüs etkileri nedeniyle de Birleşik Krallık Hükümeti'nin üç aşamalı bir şekilde 01.07.2021 tarihine kadar ithalat prosedürlerini tam anlamıyla uygulayacağının duyurulduğu bildirilerek, Birleşik Krallık’ta uygulanacak “İthalat”, “İhracat” ve “Eşya Araç Hareket Sistemi (GVMS)”ne ilişkin prosedürlere yer verilmiştir.

İlgili yazı ekte gönderilmiştir.


  İçeriği PDF formatında görüntülemek için tıklayınız



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com