Sirküler

Sirküler No: 2021/078


Taşıt Üstü ithalat işlemlerindeki miktar farklılıklarına ilişkin düzeltme taleplerinde usulsüzlük cezası uygulanmaması

 

Özelliği nedeniyle geçici depolama yerleri ve antrepoya alınmayarak, gümrüğün gözetimi altında sahibine teslim edilecek eşyaya uygulanacak gümrük işlemlerine ilişkin usul ve esaslarla bir gümrük rejimine tabi tutulacak özellik arz eden bir kısım eşyanın eksik beyanla teslimine ilişkin usul ve esasları belirleyen Gümrük Genel Tebliği (Gümrük İşlemleri) (Seri No: 16) kapsamında yapılan “Taşıt Üstü” ithalat işlemlerindeki miktar farklılıklarına ilişkin düzeltme taleplerinde Gümrük Kanunu’nun 241/1 maddesi uyarınca usulsüzlük cezası uygulanmaması gerektiği bildirilmiştir

Konuya ilişkin Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün 05.02.2021 tarihli 61275407 sayılı yazısı ektedir.


  İçeriği PDF formatında görüntülemek için tıklayınız



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com