Sirküler

Sirküler No: 2021/164


Irak/Sevk Öncesi İncelemede yetkili firmalar

 

T.C. Ticaret Bakanlığı’ndan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’e gönderilen bir yazıda, Irak'ın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliğinden iletilen yazıya atıfla, Irak Standartlar ve Kalite Kontrol Merkezi Kurumu (COSQC) tarafından sevk öncesi inceleme konusunda Bureau Veritas ve TUV Rheinland firmalarının tüm dünyadan Irak’a yapılacak ihracatta Uygunluk Belgesi düzenleme yetkisinin 2 Mart 2021 tarihi itibarıyla sonlandırıldığı ve yetkisi sonlandırılan firmalar yerine Uygunluk Belgesi düzenleme hususunda Intertek Int. Ve HQTS China firmalarının 2 Mart 2021 tarihi itibarıyla yetkilendirildiği bilgisinin iletildiği belirtilmiştir.

Konuya ilişkin ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ’nin 22.03.2021 tarihli duyurusu https://www.oaib.org.tr/tr/bulten-2021-2873.html https://www.oaib.org.tr/tr/bulten-2021-2873.html linkindedir.



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com