Sirküler

Sirküler No: 2023/178


Menşe İspat Belgeleri ve Dolaşım Belgelerinin Basımı , Türkiye İbaresinin Kullanımı

Ticaret Bakanlığından Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden iletilmiş olan yazıda; 

A.TR Dolaşım Belgeleri ile Form A Menşe Belgeleri üzerinde Türkiye ibaresinin kullanımına ilişkin olarak yapılacak değişikliklere yer verileceği ve Genel Sekreterliğiniz envanterinde mevcut bulunan A.TR Dolaşım Belgeleri ile halihazırda firmaların stoklarında önceden satın alınmış belgelerin zayi olmaması bakımından, A.TR Dolaşım Belgelerinin üzerinde yapılacak değişiklikler için 1 Ocak 2024 tarihine kadar bir geçiş süreci belirlenmiştir.

Avrupa Komisyonu ile yapılan görüşmeler neticesinde A.TR Dolaşım Belgelerinin üzerinde yapılacak değişiklikler için 1 Ocak 2024 olarak tespit edilen geçiş dönemi son tarihinin 31 Mart 2024 olarak güncellenmesi hususunda mutabık kalındığı belirtilmektedir.
 
Bununla birlikte ;arka yüzünde "Turkey" ifadesi bulunan Form A Menşe Belgelerinin ise 31 Aralık 2024 (bu tarih dahil) tarihine kadar kullanılması mümkün olacağı bu tarihten sonra ise yalnızca ülkemiz adının “Türkiye” olarak bulunduğu Form A Menşe Belgelerinin kullanılması gerektiği ifade edilmektedir.

Kaynak : Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekterliği



  İçeriği PDF formatında görüntülemek için tıklayınız



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com