Sirküler

Sirküler No: 2024/085


4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapıldı

4458 Sayılı Gümrük Kanunu’nun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 8362) ile; 

-AB ülkelerden posta veya kargo ile gelecek ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen ve kıymeti 150 Avroyu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 Avro yu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın değeri üzerinden alınacak maktu gümrük vergisi yüzde %18 den % 20 ye çıkarıldı. (Yürürlük tarihi 05.05.2024)
 
-Milli savunma ve iç güvenlik kapsamında serbest dolaşıma sokulan eşya başlıklı 67 nci madde yeniden düzenlendi.
 
-Engellilerin kullanımına mahsus model yılı üç yıldan eski olmayan özel surette imal edilmiş hareket ettirici tertibatı bulunan ve serbest dolaşıma sokulan motor gücü 160 kW ı geçmeyen elektrikli otomobillere de muafiyet getirildi.
 
-Fazla çalışma tutarlarının her yıl yeniden değerleme oranında artırılarak hesaplanmasında 1 TL ye kadar olan tutarlar dikkate alınmayacak.
 
-Hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketlerin normal usulde gümrük beyannamesi verebilme yetkisi sadece” değeri 150 Avro’yu aşan ancak 1500 Avro”yu aşmayan” eşyanın gerçek kişiler adına geldiği durumla sınırlandırıldı. 


  İçeriği PDF formatında görüntülemek için tıklayınız



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com