Sirküler

Sirküler No: 2020/048


21.03.2020 mesai saati bitiminden itibaren İthalat Vergilerinin ödenmesine ilişkin Özel Bankalar İle Yapılan Protokoller İptal edilmiştir.

 

TC Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü’nden alınan 21.02.2020 tarihli 52566921 sayılı yazıda; 21.03.2020 mesai saati bitiminden itibaren, ithalattan dolayı alınması gereken Gümrük Vergisi, KDV, Toplu Konut Fonu, Telafi Edici Vergi, İthal harcı gibi yükümlülüklerin bankalar aracılığıyla tahsil edilmesine yönelik olarak Bakanlıkları , Hazine ve Maliye Bakanlığı ve ekteki listede belirtilen özel bankalarla imzalanan protokoller feshedilmiş, Protokolleri devam eden TC Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Halk Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO, Ziraat Bankası AŞ ve Vakıf Katılım Bankası AŞ vasıtasıyla tahsilat yapılmaya devam edileceği bildirilmiştir.

 

İlgili yazı ekte gönderilmiştir.

 

Bilgilerinize sunulur.

 

      Saygılarımızla



  İçeriği PDF formatında görüntülemek için tıklayınız



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com