Sirküler

Sirküler No: 2021/334


Avrupa Birliği e-ticaret faaliyetlerine ilişkin KDV kuralları değişikliği

1 Temmuz 2021'e kadar geçerli olan KDV kurallarına göre, değeri 22 Euro'ya kadar olan ticari malların AB ülkelerine ithalatında KDV ödenmezken  1 Temmuz 2021'den itibaren, üçüncü bir ülkeden veya üçüncü bir bölgeden AB'ye ithal edilen tüm ticari mallar, değerlerine bakılmaksızın KDV'ye tabi olacaktır.

1 Temmuz 2021'den itibaren ithal edilen malların uzaktan satışlarında KDV e-ticaret yükümlülüklerine uyulması için AB’de Import One-Stop Shop (IOSS) portalı oluşturulmuştur.

Konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye ve bilgilendirme dokümanlarına Avrupa Komisyonu'nun https://ec.europa.eu/taxation_customs/business/vat/vat-e-commerce_en sitesinde yer vetilmiştir.

IOSS sistemi için ; https://ec.europa.eu/taxation_customs/business/vat/ioss_en

Yeni KDV kurallarına ilişkin ayrıntılı açıklama ve senaryolara ilişkin açıklama notları için https://ec.europa.eu/taxation_customs/sites/default/files/vatecommerceexplanatory_28102020_en.pdf


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com