Sirküler

Sirküler No: 2021/467


Kaçakçılık Bilgi Bankası (KBB) sisteminden Gümrük Müşaviri kayıtlarının silinmesi

 

Gümrük idarelerinde tespit edilen kaçakçılık olayları ile ilgili olay taraflarından gümrük müşavirlerinin de yer aldığı konularda Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması akabinde Kaçakçılık Bilgi Bankası (KBB) sistemine girişlerinin yapıldığı,

 

Pek çok dosyada Cumhuriyet Başsavcılıkları ya da yetkili mahkemece "Takipsizlik Kararı" veya "Kovuşturmaya Gerek Yoktur" kararının verildiği, bu kararların alınmasından sonra KBB kayıtlarında yer alan isimlerin hemen çıkarılmaması nedeniyle, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü tarafından kırmızı hat kriterinden dolayı gümrük müşavirlerinin firma kaybına uğrayarak ticaret hayatlarına devam edemediği belirtilerek;

Yaşanan mağduriyetin önlenmesi  bakımından olaya karışan Gümrük Müşavirlerinin KBB kayıtlarının sistemden kaldırılması için ilgili mahkemenin/davanın beraatle sonuçlandığına dair mahkeme kararı ile kesinleşme şerhinin gönderilmesi gerektiği bildirilmiştir.

 

Kaynak: Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü 02.11.2021 tarihli 68689148 sayılı yazıları.

https://drive.google.com/file/d/1_yRNXsEAu5Jm1uATlbdzKsmON6KQ_gdk/view?usp=sharing


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com