Sirküler

Sirküler No: 2023/135


Tahsilat Genel Tebliği (Seri: B Sıra No: 18) yayımlanmıştır.

 

İlgili Tebliğ’e göre :
İdari para cezaları için genel usul kanunu olan 5326 sayılı Kabahatler Kanununun bazı maddelerinin uygulamasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amacıyla hazırlanan,
10.05.2023 tarihli, 32186 sayılı resmi gazetede yayımlanan ve daha önce yayımlanmış benzer konulardaki tebliğleri kaldırıp bir arada düzenleyen Tahsilat Genel Tebliği (Seri: B Sıra No: 18) yayımlanmıştır.

Tebliğde, İdari yaptırım kararında yer alacak hususlar, kararların tebliğ usulü, idari para cezalarının gelir kaydı, ödeme süresi, yeri ile takibi, takibe yetkili vergi dairesi, gümrük saymanlıkları ve takibe ilişkin yapılacak işlemler, indirim, taksitlendirme, tahsil zamanaşımı vb. hususlarda detaylı açıklamalar yer almaktadır.

Bu Tebliğ 1/6/2023 tarihinde yürürlüğe girer.


  İçeriği PDF formatında görüntülemek için tıklayınız



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com