Sirküler

Sirküler No: 2024/014


GDY'lerde Oto. Brakod ve Oto. Tasnif Sistemi İçin Ek Süre hk.
Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün E-18723479-106.04.01 sayılı yazısına istinaden ,

Gümrük Müdürlüklerince yetki alanlarında bulunan ve halihazırda operatör hızlı kargo firmalarınca Tebliğ kapsamındaki işlemler için kullanılmakta olan geçici depolama yerlerinin işleticilerinin; ayrıca müdürlüklerinden yukarıda bahsi geçen Tebliğ kapsamında işlem yapan operatör yetkisine sahip hızlı kargo taşımacılığı yapan firmaların, 31.01.2024 tarihinden sonra otomatik barkod okuyucu ve eşya tasnif işlemini otomatik yapmaya uygun yürüyen bant sistemi bulunmayan geçici depolama yerlerinin Posta ve Hızlı Kargo Yoluyla Taşınan Eşyanın Gümrük İşlemlerine İlişkin Tebliğ (Seri No: 1) kapsamında serbest dolaşıma giriş rejimine konu eşyanın beyanı için kullanımına izin verilmeyeceği bildirilmiştir.

Kaynak : Gümrükler Genel Müdürlüğü


  İçeriği PDF formatında görüntülemek için tıklayınız



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com