Sirküler

Sirküler No: 2024/020


Deniz ve hava taşıtlarına ihracat hükmünde kumanya ve ihrakiye teslimleri Hk.

Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün 10.01.2024 tarih ve 92840004 sayılı yazısına istinaden ;

Deniz ve hava taşıtlarına ihracat hükmünde kumanya ve ihrakiye teslimleriyle ilgili gümrük idaresinin onayı/memur kaşesinin aranması gibi farklı uygulamalar olabildiği anlaşılmıştır.

Söz konusu Genelge'nin 4/b maddesinde, 2'nci maddesinin (a) ve (c) bentlerinde belirtilen ürünlerin deniz taşıtlarına ihracat hükmünde teslim edilmesinde sevk irsaliyesi veya teslim fişi/teslim makbuzu düzenleneceği; teslim eden ve teslim alan taraflarca imzalanması gereken belge üzerinde gümrük idareleri tarafından herhangi bir işlem yapılmayacağı hüküm altına alınmıştır.

Kaynak :  Gümrükler Genel Müdürlüğü



  İçeriği PDF formatında görüntülemek için tıklayınız



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com