Sirküler

Sirküler No: 2024/058


Eski usulde düzenlenen A.TR Dolaşım Belgeleri 31 Mart 2024 itibariyle kullanılamayacak
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıya ilişkin olarak, Basitleştirilmiş Usulde Düzenlenen A.TR dolaşım belgesi kullanma hakkına sahip YYS veya OKSB sahibi firmalar başta olmak üzere, AB’ye ihracat yapan üyelerimizin  stoklarında bulunan ve eski formatta basımı yapılmış A.TR dolaşım belgelerinin, 31 Mart 2024 tarihi itibariyle kullanılamayacağı ve Avrupa Birliği’ne yapılan ihracatlarda sorun yaşanmamasını teminen, eski formatta basımı yapılmış bu belgelerin ihracatçı firmalar veya kanuni temsilcileri tarafından elektronik ortamda (MEDOS) zayi işlemi yapılarak imha edilmesi hususunda İTO'nun web sayfasında yayımlanmıştır.

İTO | Dolaşım Belgeleri (ito.org.tr)
 

Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com