Sirküler

Sirküler No: 2020/193


İstatistik Pozisyonlarına Bölünmüş Türk Gümrük Tarife Cetvelinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar ile İthalat Rejimi Kararına Ek Karar (Karar Sayısı: 2584)

İstatistik Pozisyonlarına Bölünmüş Türk Gümrük Tarife Cetvelinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar ile İthalat Rejimi Kararına Ek Karar ile; Gümrük Tarife Cetvelinin 5603 poziyonunda yer alan "Dokunmamış mensucat (emdirilmiş, sıvanmış, kaplanmış veya lamine edilmiş olsun olmasın)" başlıklı bölüme  

"Dış yüzleri spunbond merkezi tabakasımelt blown olan, üç tabakalı dokunmamış mensucat (SMS)",

"Melt blown dokunmamış mensucat" ve

"Spunbond dokunmamış mensucat"

tanımlı gümrük tarife istatistik pozisyonları eklenerek, bu ürünlere ait gümrük vergisi oranı 5603 pozisyonunun diğer ürünleri Diğer Ülkeler için % 4,3 olarak belirlenmiştir.


Değişiklik 01.06.2020 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

 

İlgili Karara http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/06/20200601-2.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

 

Bilgilerinize sunulur.


Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com