Sirküler

Sirküler No: 2020/219


ABD'nin İran'a Yönelik Yaptırımları

ABD  Hazine  Bakanlığı  Yabancı Varlıkları  Kontrol  Ofisi  (OFAC)  tarafından  Covid-19  salgını  mücadele  kapsamında yayınlanan bilgi notu ile İran’da “ilaç, medikal malzeme, temizlik ve hijyen ürünleri, sabun, el dezenfektanı, solunum  cihazı,  vantilatör,  iş  güvenliği  ekipmanı”  imalat  ve  ticaretinin yaptırımların dışında tutulduğu, İran’da bu ürünlerin imalatına yönelik her türlü mal ve hizmet satışının  diğer  yaptırım  hükümleri  saklı  kalmak  kaydı  ile  serbest  bırakıldığı  ifade edilmektedir.

Yaptırımlarının  uygulanması  esnasında  ABD  Hazine  Bakanlığı  Yabancı  Varlıkları Koruma  Ofisi  (OFAC)  tarafından  5  Haziran  2020  tarihinde  13902  no’lu  Başkanlık kararnamesi  hakkında  Sıkça  Sorulan  Sorular  (SSS)  bölümünde  açıklama  yapılmış  olup, detaylara https://www.treasury.gov/resourcecenter/faqs/Sanctions/Pages/faq_iran.aspx#830 bağlantısından ulaşılması mümkündür.

 

Konuyla ilgili Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğinin yazısı eklidir.

 

Bilgilerinize sunuşlur.


  İçeriği PDF formatında görüntülemek için tıklayınız



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com