Sirküler

Sirküler No: 2020/273


elektronik Sanayi Sicil Belgesi (e-belge) uygulamasına geçilmesi

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğünden alınan bir yazıya atfen; 81 İl Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerince elektronik ortamda yürütülen Sanayi Sicil Bilgi Sistemi (SSBS)’de yapılan güncelleme çalışmalarının tamamlanması neticesinde 17/04/2020 tarihi itibariyle elektronik Sanayi Sicil Belgesi (e-belge) uygulamasına geçildiği, bu kapsamda sisteme kayıtlı sanayicilerin İl Müdürlüklerince elden müracaata gerek kalmaksızın sanayi siciline ilişkin ilk kayıt, belgelendirme, vize, değişiklik, vb. tüm işlemlerini e-devlet üzerinden sunulan Sanayi Sicil Bilgi Sistemine girerek yapabilecekleri belirtilmektedir.

Konuya ilişkin İstanbul tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin duyurusu ve Sanayi Sicil Belgesinin Formatı ve Doğrulama Alanları http://www.itkib.org.tr/tr/bulten-2020-4512.html linkindedir.



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com