Sirküler

Sirküler No: 2020/456


AB'den Dolaşım ve Menşe Belgelerinin Temini

 

Avrupa Birliği ülkelerindeki A.TR Dolaşım Belgeleri ve menşe ispat belgelerini düzenleyen kurumların kapalı olması veya yarı zamanlı çalışmasından dolayı ithalat işlemlerinde gerekli olan belgelerin tedarikinde sorun yaşanmasıyla ilgili olarak Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü’nden alınan 27.11.2020 tarihli 59371900 sayılı yazıda;

Tüm AB ülkeleri nezdinde genel bir girişimde bulunulmasına şu aşamada gerek görülmediği, AB'den belge temininde sorunı yaşayan mükelleflerin eşyayı tedarik ettikleri ihracatçılarınca AB'de hangi gümrük idaresinden (örneğin İspanya'da Barselona Gümrük İdaresi gibi) hangi tarihlerde bu belgelerin talep edildiği halde temin edilemediğinin yazılı olarak (yazı veya e-posta ile) bildirilmesi halinde, sorunların çözümüne yönelik olarak en kısa süre içerisinde gerekli girişimde bulunulacağı belirtilmiştir.



  İçeriği PDF formatında görüntülemek için tıklayınız



Saygılarımızla,
TGM Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.

Sirkülerle ilgili sorularınız için:
Hakan TOPAL hakan.topal@tgmgumruk.com
Özlem KUĞU ozlem.kugu@tgmgumruk.com


Yukarıda yer verilen açıklamalarımız, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. TGM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.’ne, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

logo

1990 yılında Kurucu Başkanlığını Ertuğrul TAN'ın yaptığı TGM Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Gümrük Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde dolaylı temsilci sıfatıyla hizmet vermektedir.

Adres
  • Gülbahar mahallesi Altan Erbulak Sokak Mayahan No:14 Kat/6/6 İstanbul
İletişim
  • +90 212 267 00 85(pbx)
  • info@tgmgumruk.com